Romexpo, Dizainăr și Revista Atelierul organizează pe 15 martie 2019, în cadrul Târgului „Construct – Ambient Expo”, Conferința „Constrcut Ambient”, având tema principală „De la Design la Construcție”.

Data: 15 martie 2019

Interval orar: 11.00-14.00

Loc desfăşurare: Sala Madgearu, Pavilion B3, Romexpo

Tema: De la Design la Construcție

Prima Ediție

Acces: GRATUIT

Pentru înscrieri transmiteți un e-mail cu numele la adresa: ioana.jianu@romexpo.ro, până la data 14 martie 2019.

Public vizat: arhitecți, constructori, designeri, artişti, studenţi la arhitectură, arte vizuale, antreprenori, reprezentanți ai instituțiilor de stat.

Din dorinta de a oferi exemple de bune practici in aceste domenii, alături de arhitectii, designerii și inginerii invitați in cadrul Conferinței Construct Ambient, o sa trecem prin toate etapele de proiectare si constructie a unei case: proiectare arhitecturala si structurala, instalații și automatizări, constructie, design interior si constructii de finisaje.

Pentru a descărca agenda complentă a Conferinței Construct – Ambient

Click aici

Moderator:

Conf. dr. arh. Cristina Șerbandirector al Departamentului de Proiectare de Interior și Design, UAUIM și managing partner la hülsta studio

Cristina Șerban este, de peste 18 ani, un arhitect focusat pe asigurarea calității confortului locuirii clienților săi, prin intermediul proiectelor de mobilier și amenajări interioare. În egală măsură, de peste 15 ani, își dedică timp și pasiune pentru a împărtăși din experiența și cunoștințele sale în domeniu studenților Facultății de Arhitectură de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”. Îi place să călătorească și să studieze continuu, conectându-se în permanență cu noile construcții, materiale și tehnologii din țară și străinătate. E o persoană creativă, spontană și de cele mai multe ori vine cu soluții personalizate inedite.


Speakeri:

Arh. Ruxandra Sacaliș

Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și a unui master în Historic Conservation de la Oxford Brookes University, Marea Britanie, Ruxandra este un arhitect cu o pasiune pentru patrimoniul construit și pentru poveștile spuse de proiectele de arhitectură și de design în care este implicată. Îi place să se piardă pe străzile Bucureștiului natal în căutarea istoriei de altă dată și a detaliilor tipice arhitecturii balcanice, pentru a regăsi sensibilitatea acestora în viața de zi cu zi.

Titlu: Proiectarea de arhitectură


Cristian Onofrei

Inginer constructor proiectant de structuri cu peste 20 de ani de experiență în cadrul proiectelor de clădiri rezidențiale și nerezidențiale, precum și în construcții industriale. În prezent, Cristian este membru activ, din anul 2003, al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri, din anul 2004 este membru al American Institute of Steel Construction și Director General al S.C. Antiseismic S.R.L.

Titlu: Tipuri de structure pentru clădiri rezidențiale


Octavian Timu – “Inginer creativ” & Managing Partner @ INGINERIE CREATIVĂ

Alături de ceilalti colegi din Inginerie Creativă, își pune la lucru atenția pentru detalii și pasiunea pentru structuri din lemn și clădiri eficiente energetic în implementarea de proiecte inovative în construcții. A proiectat și implementat cu succes primele clădiri pasive certificate, precum și primele clădiri cu structură din CLT (Cross Laminated Timber) din România. Urmărește cu atenție dezvoltarea tehnicii pentru construcțiile din lemn și promovează dezvoltarea acestora în țară.

Titlu: Experiența Inginerie Creativă în procesul de la design la construcție


Mihai Băiceanu – Coordonator Instalații Mecanice și Eficiență Energetică, EfdeN

Interesat de tehnologiile surselor regenerabile de energie şi de instrumentele moderne de modelare şi proiectare ale clădirilor şi instalaţiilor, Mihai a participat activ la proiectarea și construcției casei solare EFdeN Signature, cea de-a treia reprezentantă a României la Solar Decathlon. Mihai este în prezent coordonatorul departamentului de instalații mecanice și eficiență energetică din EFdeN. A coordonat două ediții ale “Ghidului Condițiilor de Confort” și este certicicat de institutul Passivhaus ca execuntant de Case Pasive.

Titlu: EFdeN Signature – confort și eficiență energetică


Dalia-Irina Stoian – Coordonatoare a Departamentului de Instalații Electrice și Automatizări, EFdeN

Pasionată de sisteme de automatizare, tehnologie și având experiență în software development, Dalia și-a început parcursul în cadrul EFdeN ca membru al departamentului de Instalații Electrice și Automatizări, iar după experiența competiției din Dubai a devenit coordonatoarea acestui departament. Punându-și în practică abilitățile a contribuit la performanța obținută de EFdeN la olimpiada caselor solare – Solar Decathlon Middle East 2018.

Titlu: EFdeN Signature – utilizatorul și tehnologia


Sergiu Petrea

Doctor în arhitectură, explorează în prezent perspectivele abordării durabile a proiectării de arhitectură și planificarea performantă din punct de vedere energetic a construcțiilor, fiind, de asemenea, preocupat de teme legate de strategii de regenerare a sărăciei, experiment și urban. Practica sa arhitecturală include clădiri din domenii multiple, unele dintre ele premiate la concursuri naționale sau internaționale. În momentul de față, Sergiu este Fondator, Partener Asociat Tecto Arhitectura, Vice Președinte Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă ARDLD, Membru în Consiliul Național al OAR, Șef lucrări -UAUIM București.

Titlu: Exerciții de sustenabilitate în arhitectura din România


Florin Enache – co-fondator #better – inițiativa pentru responsabilitate în construcții

Cu o experiență de 15 ani, Florin Enache este un arhitect atipic, pragmatic, funcționalist, pasionat de soluții tehnice, optimizări, eficiență, confort, cu experiența în corporație, tehnic, orientat pe rezultat si calitățe. În ultimii ani, după multe convulsii într-o piață “liberă”, a avut preocupări atât în aria legislativă, fiind coordonatorul grupului de lucru OAR preocupat de normativul de securitate la incendiu P118, dar și un interes real de comunicare simplă și ușor de înțeles pentru publicul larg, utilizator de mediu construit. Astfel, cu #better, a devenit un promotor activ al responsabilității în construcții, cu accent pe implicarea celui care plătește la final – utilizatorul construcției, fie el proprietar sau chiriaș, având convingerea că cel care plătește poate influența decisiv felul în care construim, prin nivelul de implicare, cunoaștere și mai ales întelegere a argumentelor comunitare, comune, factori esențiali în societate, dincolo de limita proprietății private: mai binele comun – orașul, cartierul, strada, scara blocului, școala, spitalul, parcul.

Titlu: Apartamentul #Better


Miruna Ardelean – Owner la MIAR Design / Meet Architecture

Arhitect, designer de interior și nu în ultimul rând urbanist, Miruna s-a specializat atât în țară, cât și în străinătate, a urmat cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, Bucuresti, absolvind facultatea de Urbanism cât și pe cea de Arhitectură și apoi și-a completat studiile la Universitatea degli studi di Palermo, Facolta’ di Architettura, Italia. De peste 15 ani activează în domeniul designului de interior, având o carieră atât în țară cât și în străinătate. Proiecte ce-i poartă semnătura sunt pentru spații rezidențiale sau spații publice,

design customizat/design de produs, scenografii evenimente, lighting design, arhitectură civilă, urbanism și peisagism. De 6 ani predă cursuri de design interior colaborând cu Atelierele Ilbah, având în palmares peste 1800 de cursanți.

Titlu: Rolul specialistului în arhitectura și designul de interior | Creator de conținut


Drd. Arhitect Ioana R Popescu – co-fondator ZEST Collective

Ioana Popescu este co-fondator Zest Collective, birou de arhitectură orientat către workspace design. În munca ei se folosește de cercetarea pe care o dezvoltă în cadrul doctoratului pe tema materialelor inteligente și a strategiilor de design care înglobează comportamente complexe ale materialelor. Ioana combina interesul pentru materiale și modul în care pot performa cu testarea tehnologiilor de prelucrare cu orice ocazie, fie ea în domeniul proiectării, al artei sau în proiectele personale.

Tema: Design pentru un birou sănătos


Cristiana Zgripcea:

Absolvent al facultăţii de arhitectură din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti şi cu o experienţă acumultă de peste 8 ani în proiectarea clădirilor, aplică experienţa tehnică în cadrul amenajărilor de interioare rezidenţiale, horeca şi office. În ultimii cinci ani de activitate în design de interior a realizat peste 180 de proiecte finalizate şi urmărite îndeaproape pe parcursul lucrărilor, rezultate ce au fost premiate naţional şi internaţional.

Titlu: Design de interior şi implementare


Anca Ciubotaru

Arhitect, urbanist și project manager, cu experiență de 14 ani în domeniu, și-a început cariera ca student arhitect în timpul facultății de arhitectură, având ocazia să lucreze la proiecte de mare anvergură. A cochetat cu scenografia pentru o companie de film americană, după care a plecat în Marea Britanie pentru a lucra în cadrul unei firme de arhitectură din Manchester.

S-a întors în România, unde a devenit membru OAR și RUR și și-a înființat propriul birou de arhitectură în anul 2009. În perioada 2009-2013 a studiat în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Studii Aprofundate de Dezvoltare Urbană Integrată și, în cadrul  Universității Tehnice de Constructii București, Tehnologii Speciale în Construcții.

În anul 2014 a inființat firma Tree House Concept SRL și a început să realizeze, în parteneriat cu fotograful și modelatorul 3d Ștefan Popescu, proiecte de amenajări de interior, dând o nouă dimensiune creativității. A amenajat atât spații de birouri  din domeniul farmaceutic, industrial, magazine pentru produse de lux, cât și spații de locuit.

Titlu: Funcționalitate vs estetică în ambientul locuinței individuale

ORGANIZATORI:

Romexpo este liderul industriei românești de târguri și expoziții, îmbinând tradiția cu experiența și calitatea de nivel internațional, toate în beneficiul expozanților și vizitatorilor specialiști. Romexpo organizează anual peste 40 de târguri, expoziții și saloane comerciale cu participare internațională și oferă partenerilor săi o gamă completă de servicii. www.romexpo.ro.

Dizainăr este magazinul de design românesc ce și-a propus să pună pe picioare o piață vibrantă de produs și concept autohtonă, capabilă să concureze la standarde internaționale. Dizainăr oferă o gamă largă de produse și servicii de design, devenind astfel un hub, o platformă ce conectează creatorul, producătorul și utilizatorul final. În magazinul Dizainăr și pe site-ul www.dizainar.ro veți găsi o selecție de peste 400 de produse de serie ale designerilor români, unii dintre ei premiați internațional.

Revista Atelierul este o platformă activă de prezentare online şi offline a industriilor creative şi culturale din România şi din străinătate. Cu un număr de peste 7 milioane de cititori, în cei 9 ani de activitate au realizat un content de peste 2900 de articole, au promovat peste 1.800 de artişti și designeri de produs. Revista Atelierul este un proiect al Asociaţiei Atelierul de Creaţie, şi din februarie 2018 este membră a reţelei internaţionale N.I.C.E Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe. Revista Atelierul este un partener media viabil la peste 1000 de evenimente de profil naţionale şi internaţionale www.revista-atelierul.ro

CONTACT

Ioana JIANU

Mobile: +40758044591

Fax: +40 21 207 7070

E-mail: ioana.jianu@romexpo.ro

Organizatori: